Egregorii ( prima parte)

 

 

Cele trei niveluri de egregori

 În cercurile spiritiste , auzim în mod regulat de ” egregori ” Cu toate acestea, literatura spirituală și esoterică serioasa  menționează  rareori. Ne-am gândit că este util să se clarifice acest aspect esențial pentru înțelegerea  realitatii noastre oculte. Deci, ce este un egregor ? Cum se nasc egregorii ? Cum sunt organizati ? Cum se hranesc ? Există egregori buni si rai ? Cine domnește în partea de sus a ierarhiei lor ?

 

Cele trei centre

Inca din timpuri stravechi , știința spirituală transmisa în școlile de mistere a învățat că omul este alcătuit din trei centre principale sau “motoare de energie . ” Cu aceste trei centre , corpul uman capteaza și convertește energia cosmosului .

 

Primul este centrul bazinului , cel al energiei vitale fundamentale . Acesta este motorul acțiunii pe planul fizic și centrul de auto- conservare ( alimentatie, protecție și siguranța ), precum și instinctul de reproducere . Acesta este conectat la nivelul inferior subtil , nivelul instinctiv . Capteaza energia provenita din planul acesta energetic.

 

Al doilea centru este acela al inimii . Este centrul dorințelor , emoțiilor , sentimentelor și devotamentului . Acesta este conectat la planul intermediar , emotional sau astral . Pe acest plan , se capteaza o energie mai rafinata și de frecvență mai mare .

 

Al treilea centru este cel al capului . El  capteaza o energie mai mare , care este transformata  in energie electrica pentru a transmite ordinele prin intermediul sistemului nervos, sau in energie psihica pentru a produce gândirea .

 

Noi  suntem conectati la aceste trei planuri energetice subtile si constiinta trece de la un plan la altul , în funcție de tipul de experiență pe care o trăim .

 

Aceste niveluri subtile sunt o realitate . Ele sunt realitatea noastră . Acestea sunt dimensiunile in care  existam, dar si dimensiunile pe care  construim , de multe ori, în necunoștință . Într-adevăr , activitatea  noastră ,ca  este instinctiva , emoționala sau psihologica , are efecte de durată asupra dimensiunile subtile .

 

Construirea unui EGREGOR

 

Prin activitatea noastră creăm toti, individual, obiecte subtile , la fel de reale ca obiecte fizice, obiecte pe care clarvăzătorii le pot observa și pe care  orice persoană sensibilă le poate capta si simtii .

 

Prin repetarea unei dorințe , unui sentiment sau gând , putem da chiar viața unei entitati energetice autonome și auto- conservatoare . O astfel de entitate subtila care rezultă din repetarea unei activități , indiferent de natura acestei activități ( instinctive , emoționale sau mentale ) , este ceea ce se numește un golem . Sentimentul de iubire dă viață unui golem . Ticuri și tocks (tulburari obsesionale compulsive) este o trăsătură de psihiatrie ale efectelor unui  Golem . Fumatul  produce , de asemenea, un golem .

 

Un golem poate fi format prin activitatea unui grup de persoane , caz în care vorbim de un Egregor . Egregorii nu sunt altceva decât Golemi colectivi . Putem considera egregorii ca si  creaturi artificiale energetice produse de gând , dorință sau voință a unui grup unit de persoane , dinamizate  și revigorate prin ritualuri – chiar sacrificii , și care dobândesc o putere de acțiune oculta. Pentru a crea un egregor , grupul de persoane trebuie să aibă o voință unitară , un obiectiv comun , un scop comun , care poate varia de la banal la cel mai înalt . De exemplu , o familie , un club de fotbal , o organizație umanitară sau un partid politic sunt asociate cu anumiti egregori .

 

Ierarhia egregorilor 

 

Egregorii sunt organizati ierarhic și pe trei niveluri care depind de centrul energetic care ii hrăneste .Primul nivel este cel instinctiv . La acest nivel , egregorii se  hrănesc cu energia instinctivă , în principal cu instinctul de auto-conservare și de  protecție , precum și cea a instinctului de reproducere .

La acest prim nivel corespund egregorii familiali , cluburi de noapte , cluburi de fotbal , etc. Acesti egregori  au o  putere de actiune ocultă reala, dar limitata .

Al doilea nivel este cel intermediar sau emotional , unde  au apărut diferite tipuri de egregori , inclusiv egregorii umanitari și religiosi . Supravietuirea lor se bazează pe deturnarea de energie devoțională . Cum centrul de energie al inimii ar trebui să inspire în mod normal, dorința de elevație , egregorii situati pe planul emoțional cauta sa coboare persoana si sa o aduca la pasivitate .

Puterea unui egregor depinde de cantitatea de energie a membrilor care l-au produs .

Putem înțelege cu ușurință că , din cauza cantitatii de energie care este în măsură să o colecteze în fiecare zi , un Egregor religios are o putere ocultă considerabilă de acțiune . Atunci când se compară Egregorul unui club de fotbal , cu cel al Bisericii Catolice , care se axează pe fervoarea unui miliard două sute de milioane credincioși sau la cel de  islam care reuneste un miliard șase sute de milioane de musulmani , se poate imagina cu ușurință superioritatea , în termeni de putere ocultă , a egregorilor  religiosi  asupra  egregorilor instinctivi .

Această putere permite religiilor să ofere persoanei  un puternic sentiment de siguranță , un sentiment de fuziune cu comunitatea credincioșilor , un sentiment de putere . Acesti egregori pot produce tratari spectaculoase , “miracole” care se explică perfect din punct de vedere energetic sau ocult . Acesti egregori religiosi, de frecvență intermediară , pot trăi timp de mai multe milenii .

Al treilea nivel este cel al planului mental sau intelectual . Acest plan este compusă în principal din  egregori de  tip ideologic și magic , cum ar fi Egregorul iezuiților . Iezuiții si-au dezvoltat treptat ritualuri magice pentru a consolida puterea lor ocultă asupra Bisericii . Prin  marea lor cunoastere  a forțelor oculte , au progresat  treptat  deasupra  egregorilor  religiosi .

Acesti egregori situati la nivelul psihic sunt de o atat de înaltă frecvență că acestia sunt de natură să producă efecte oculte puternice . Ei sunt cei care domină ierarhia oculta .

Concluzie

Acum știm de ce și cum egregorii apar , modul în care acestia se organizeaza  pe planurile subtile , și ce  putere ocultă pot obtine .

Pentru a înțelege cum sa ne eliberam , ne ramane de descoperit cum, concret, egregorii se hranesc si isi consolideaza controlul asupra celor trei centre energetice. Aceasta este ceea ce vom descoperii in urmatoarea parte a acestui articol….

Sursa:

http://stopmensonges.com/les-egregores/

About discretia

anonim e bine,caci in ochii providentei nimeni nu e anonim
This entry was posted in Non classé. Bookmark the permalink.

2 Responses to Egregorii ( prima parte)

  1. Pingback: Relațiile, egregorii și entitățile energetice | Templul Unimii @lauradinu.ro

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.