Razboiul semintelor

Razboiul semintelor

Un razboi subteran si tacut…

Semințele sunt prima verigă din alimentatia noastra . Dar, în viitorul foarte apropiat , fermierilor  nu le va mai fi permis  să semene propriile semințe . În Europa , o lege  încearcă să controleze utilizarea de semințe agricole … În spatele acestei confiscari , 5 companii mari de semințe controleaza deja jumatate din piata semintelor și caută să se extindă privatizarea acestora .

 

Sunt  semințele o marfa  sau un bun comun al umanității , în același mod ca și apă sau aerul ? 

În 100 de ani , sub impactul industrializării agriculturii, 75 % din biodiversitatea culturilor a dispărut . Henry Kissinger a spus , ” Cine controlează petrolul controlează națiunile , cine controlează alimentele controlează oamenii . „

Ce se va întâmpla dacă industria de semințe va reușii să privatizeze integral semințele agricole ?

Povestea spusa in acest documentar este aceea a unui război tăcut, și necunoscut și a cărui miză este, totuși, esențiala pentru independența noastră alimentară care depinde de el .

Sondajul realizat în India , Franța și Norvegia: de la fermierii care, pentru a rămâne liberi,  cauta o alternativă la industria de semințe. În coridoarele Parlamentului de la Bruxelles, se joacă un episod-cheie în războiul  semințelor. În India, o activista  luptă pentru ca semințele sa rămâna libere agricultorilor, în mod liber și independent. Ea este cunoscută în întreaga lume, și a devenit bestia neagra pentru Monsanto : numele ei Vandana Shiva. Neobișnuit, Monsanto a acceptat sa deschida usile celei mai mari uzine de seminte  pentru Europa: acesta este în Franța. Ceilalti giganti de semințe au refuzat in shimb  cererea noastră. Activiștii și oamenii de știință  descifreaza  actele acestui razboi secret al semintelor. Pentru a păstra semințele, vedem că deja în Franța, cetățenii rezista prin acte de nesupunere civică. La sfârșitul investigației noastre ne ducem aproape de Cercul Polar, în largul coastelor Groenlandei, într-un seif săpat în gheață pentru a stoca semințele mondiale  in cazul unui dezastru ecologic. O idee frumoasă în serviciul umanității, dar care, potrivit detractorilor săi se poate închide ca o capcană.

Sursa:  http://rustyjames.canalblog.com/archives/2015/07/07/32328204.html

http://4emesinge.com/la-guerre-des-graines

 

 

Informatie  distorsionata de detractoti pe MEDIAFAX, de exemplu:

http://www.mediafax.ro/externe/seiful-apocalipsei-depozitul-cu-seminte-se-deschide-pentru-prima-data-din-cauza-razboiului-din-siria-foto-video-14751172

 

Reclame

Despre discretia

anonim e bine,caci in ochii providentei nimeni nu e anonim
Galerie | Acest articol a fost publicat în Non classé. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s